Utopolis Aarschot

deelnemende fotografen:

Christel Goossens:

Christel Goossens haar vader heeft een prachtige kaart getekend jaren geleden over alle bewoners, huizen en activiteiten in Langdorp. Deze kaart vormt de basis om vandaag Langdorp in beeld te brengen. Wat is veranderd? Welke activiteiten kan je er aantreffen en wat is hetzelfde gebleven?

Karen Dormaels:

Het Cristale Monopole aan het station is een heel gekend gebouw. Maar dat niet alleen, het heeft ook een heel lange geschiedenis als een belangrijke fabriek in Aarschot. Wat als dit gebouw nu eens een ander uiterlijk krijgt?

Zie ook:

Osschotse Mercado

Cristale Monopole

Artists@Work

Workspaces & Meetingrooms

Met dank aan : Raulito Kurylo (Tattoo), SADA, m@telier en Atelier Emmy Buys Monnickendam.

Maurice Heymbeeck:

10-Ontroerend Aarschots erfgoed: “Utopische gedachten in een op ware feiten gebaseerd fictief verhaal -een verdwenen utopische vertelling-. Dit kortverhaal gaat over het mythisch verleden dat werkelijkheid werd voor de Aarschotse begijntjes. Tijdens de lange winteravonden verteld aan het knetterend houtvuur in de schaduwen van een donker bruine Aarschots verleden…

Willy Huygens:

Als je de wereld en je omgeving nu eens van een andere kant zou bekijken? Willy Huygens heeft enkele bekende plekken uit heel Aarschot zo geplaatst dat je ze opeens vanuit de vier hoeken kan bekijken. Als je goed kijkt, zie je zeker waar de foto’s gemaakt zijn…

Nicole Pieters:

Hoe zou het zijn als we eens anders zouden gaan wonen? De reeks van Nicole Pieters wil het wonen in 2021 en het daarbij hopen op meer natuur linken aan o.a. elfenbankjes. Heel bekende huizen van Aarschot krijgen zo een nieuwe plek.

Willy Verbinnen:

Er zijn vele standbeelden in Aarschot. Vele kunstenaars hebben hiermee het verleden en bijzondere figuren van Aarschot op een voetstuk geplaatst. Willy Verbinnen heeft nog enkele andere beelden een eigen gezicht gegeven.