fotoproject Ruelenspark

Fotoproject Ruelenspark

LDC Ruelenspark, 13/11 t.e.m. 5/01/2018

Veel mensen vermoeden niet dat achter de drukte van de Naamsepoort, de steenweg en de vesten zich een kleine groene oase bevindt. Insiders weten de weg om via kleine wegen door het groene park naar huis te wandelen of te fietsen. In het midden van dit park bevindt zich het Ruelenspark met zowel serviceflats als een Lokaal Dienstencentrum.

Het fotoproject Ruelenspark toont deze unieke locatie. Vijf fotografen hebben elk één idee over deze locatie uitgewerkt. Zo is er in de tentoonstelling een reeks over de gekende witte huizen in het park, ooit gebouwd na expo ’58 maar nog steeds bewoond en cultureel erfgoed. Er is ook een reeks foto’s van mensen die niet alleen door het park fietsen maar er ook tijd nemen om een praatje te slaan.

In het gebouw Ruelenspark zelf zijn interessante onderwerpen niet moeilijk te vinden. Het koppel Jules en Yvette wonen elk apart in het Ruelenspark maar brengen er zoveel mogelijk tijd met elkaar samen door. De reeks geeft een beeld van een dag uit hun leven. Het Lokaal Dienstencentrum organiseert dan weer heel wat activiteiten. Een reden om die ook eens visueel weer te geven. Het Ruelenspark, tot slot, is een doorkijk vanuit de drukke stad op een prachtig stukje groen. En die doorkijk kan je terugvinden in foto’s die zowel de natuur als de huizen samen apart in beeld brengen.