vervolgcursussen

Vervolgcursussen fotografie

zijn cursussen die zich richten naar deelnemers die al een basiskennis fotografie hebben. In deze vervolgcursussen komen verschillende thema’s aan bod waaruit je naar eigen interesse kan kiezen.

Deze cursussen zijn: Hoe fotografeer ik?, Reisfotografie, Natuurfotografie, Straatfotografie en Fotografen delen hun geheimen.

welke thema’s wil je graag fotograferen?

Hoe fotografeer ik?

Eenmaal de basistechnieken onder de knie, ondervind je misschien al snel dat je wel al kan fotograferen maar nog niet weet, wanneer je een onderwerp op een bepaalde manier best kan fotograferen. Dat leer je in deze cursus. Elke les wordt er één thema/onderwerp uitgelegd en daar ga je mee aan de slag. In de cursus wisselt theorie en praktijk elkaar af.

Thema’s die o.a. aan bod komen zijn: landschap- en natuurfotografie, portretfotografie en het fotograferen van mensen, compositie, nachtfotografie en creatief met licht fotograferen,… We eindigen de cursus met een eigen reeks rond een zelf gekozen thema.

De cursus bestaat uit 6 lessen + 1 praktijk dag.

Reisfotografie

Men fotografeert het meeste op reis. Die mooie herinneringen van een verre of dichtbije reis wil je graag zo lang mogelijk bijhouden. Elke dag zie je iets nieuws en heb je niet altijd de tijd om lang bij een onderwerp te blijven staan tot je het juiste licht hebt.

En terwijl de ene niets liever fotografeert dan een kathedraal, zal iemand anders net de fauna willen vastleggen of zie je net een fantastisch portret. Met andere woorden, wat zou je graag fotograferen en hoe kan je dat in heel verschillende omstandigheden het beste doen?

De cursus bestaat uit 3 lessen + 1 praktijk dag waar we als een echte toerist op stap gaan.

Natuurfotografie

Natuur kan je op zoveel verschillende manieren in beeld brengen dat je door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer ziet. Misschien ben je aangegrepen door de weidsheid van de natuur? Of wil je liever alles heel dichtbij fotograferen en is je tuin het perfecte plekje om dat te doen? Maar, wie weet, ben je op zoek naar die ene unieke vogel die je graag voor je lens krijgt.

In deze cursus krijg je de kans om eens te proeven van de verscheidenheid van natuurfotografie. In enkele lessen leer je via verschillende technieken de vele onderwerpen in de natuur op een mooie en creatieve manier te fotograferen. Er is ook tijd om samen op stap te gaan en te oefenen in de praktijk.

De cursus bestaat uit 5 lessen + 1 praktijkdag.

 

Straatfotografie

Straatfotografie is een bijzonder thema in de fotografie want wordt zowel beschouwd als documentaire- en als reportagefotografie. Al van in het begin van de fotografie wilden fotografen de straat opgaan om het echte leven vast te leggen.

Bijzondere voorbeelden als Henri-Cartier Bresson, Eugène Atget, André Kertesz, Vivian Maier en vele anderen hebben elk op hun manier het leven in een stad en op straat gefotografeerd. Wil je ook graag straatfotograaf worden? Dan is deze cursus zeker iets voor jou. De verschillende stijlen alsook de verschillende thema’s die je kan fotograferen op straat komen uitgebreid aan bod.

Eén dag gaan we samen op stap in de stad en tussen de lessen door oefen je aan een eigen stijl.

De cursus bestaat uit 4 lessen + 1 praktijk dag.

Fotografen delen hun geheimen

Fotografie is een fijne hobby maar na verloop van tijd kan je het gevoel hebben alles al eens gezien te hebben. Waar haal je de creativiteit vandaan om weer op stap te gaan en mooie fotos te maken?

In deze cursus bespreken we het werk van vier verschillende fotografen. Hun stijl, werkwijze en onderwerp wordt uitgebreid behandeld. Nadien ga je op basis van hun werk en techniek zelf fotograferen. Hun visie ga je omzetten naar een eigen stijl zonder te kopiëren. De nadruk ligt op creatief omgaan met hun werkwijze en zo nieuwe mogelijkheden ontdekken. De gekozen fotografen zijn reportagefotograaf of portretfotograaf of werken met nieuwe digitale technieken.

Er is ook een uitstap gepland waarin we zowel een fototentoonstelling bezoeken als gaan fotograferen.

De cursus bestaat uit 4 lessen + 1 praktijk dag.