gespecialiseerde fotocursussen

Wat zijn gespecialiseerde fotocursussen?

De gespecialiseerde fotocursussen richten zich op één welbepaald onderwerp van de fotografie. Dat ene thema wil je wel eens uitdiepen en beter beheersen. Deze cursussen zijn meestal ook kort en kunnen op één dag of over twee avonden verspreid gegeven worden.

De thema’s die aan bod komen zijn: Nachtfotografie; Portretfotografie; Theater- en/of dansfotografie; Hoe fotografeer ik een kunstwerk?; Betere foto’s maken door compositie en Creatief werken met licht.

Nachtfotografie

Heb je ook al eens geprobeerd om s’ nachts te fotograferen? Misschien ben je ook zo geïnteresseerd in het maken van mooie foto’s op slecht verlichte plaatsen. Fotograferen met weinig licht is een uitdaging. Je kan ook in het donker heel creatief gaan fotograferen en heel wat speciale effecten bekomen.

De cursus wordt gegeven op één dag, maar dan wel namiddag + avond of verspreid over twee avonden.

Portretfotografie

Het is meestal al niet eenvoudig om iemand te laten poseren en dan stelt zicht de vraag, wat nu? Welke pose? Welke belichting? Welke achtergrond? Met kunstlicht of flitsen? Of gewoon natuurlijk licht? Alleen het gezicht of de volledige persoon? Heel veel vragen en weinig tijd. In deze cursus ga je stap voor stap ontdekken wat je juist moet doen om een goed portret te maken in heel veel verschillende omstandigheden.

Theater en/of dansfotografie

Al ooit eens op een goed optreden gestaan en graag met goede foto’s naar huis willen gaan? Of stel je voor dat je een prachtige foto kan maken voor een dansvoorstelling of in het theater dat ene moment kan vast leggen? Het zijn moeilijke omstandigheden om in te fotograferen: er is weinig licht, je moet rekening houden met beweging, elk moment verandert er van alles, en je moet snel en juist reageren.

In deze cursus worden niet alleen technieken aangeleerd maar ook hoe je visueel een mooi resultaat kan krijgen.

De cursus bestaat uit 2 lessen + 1 les waarbij we de praktijk oefenen tijdens een optreden of repetitie.

Hoe fotografeer ik een kunstwerk?

In de workshop komen drie benaderingen van het fotograferen van een kunstwerk aan bod. Namelijk het gebruik van de camera en de juiste instellingen; gebruik maken van extra licht zoals kunstlicht, daglicht of flitslicht; en tot slot inzicht in het kunstwerk. Het fotograferen van keramiek zal anders gebeuren dan het fotograferen van juwelen of een schilderij.

Er wordt tijd gemaakt om in de praktijk te oefenen. Dus breng een eigen kunstwerk mee.

De cursus bestaat uit 1 dag of twee dagdelen.

Betere foto’s maken door compositie

In fotografie is hoe je iets in beeld brengt zeer belangrijk. De regels van de compositie zijn ook zeer divers. En hoe moet je die regels gaan toepassen om een mooie foto te maken. Het leren kijken zoals je camera is dan ook niet eenvoudig. Het spreekwoordelijke ‘fotografisch oog’ kan je ontwikkelen, wat men ook zegt. Stap voor stap leer je zo met een andere kijk en nieuwe beeldtaal te fotograferen.

De cursus bestaat uit 1 dag of twee dagdelen.

Creatief werken met licht

Fotografie betekent letterlijk: schrijven met licht. Je foto’s zullen altijd gemaakt worden met licht. En toch wordt aan dit aspect in de fotografie weinig aandacht besteed. Niet alleen een juiste belichting kan van invloed zijn, ook wat je met dat licht allemaal kan doen. Wat dacht je van hard licht, zacht licht, daglicht en kunstlicht, flitslicht, low key en high key,…? De verschillende soorten licht en hun toepassingen leer je allemaal kennen met spectaculaire foto’s en effecten als resultaat.

De cursus bestaat uit 1 dag of twee dagdelen.