cursussen

Welke cursussen zijn er zoal?

Het aanbod is zo groot geworden, er zijn er intussen meer dan 25, dat het in één overzicht wat moeilijk geworden is.

Daarom zijn de cursussen onderverdeeld in deze categorieën:

basiscursussen

In een basiscursus worden de basistechnieken van de fotografie op een bevattelijke manier uitgelegd. Er zijn verschillende basiscursussen die onderling enkele kleine verschillen hebben in inhoud en uitleg.

gespecialiseerde fotocursussen

De gespecialiseerde fotocursussen richten zich op één welbepaald onderwerp van de fotografie. Dat ene thema wil je uitdiepen en beter beheersen. Deze cursussen zijn meestal ook kort en kunnen op één dag of over twee avonden verspreid, gegeven worden.

De thema’s die aan bod komen zijn o.a.: Nachtfotografie; Portretfotografie; Theater- en/of dansfotografie; Hoe fotografeer ik een kunstwerk?; Betere foto’s maken door compositie en Creatief werken met licht.

beeldbewerking

Bij digitale fotografie is het bewerken van je foto’s bijna niet weg te denken. Men denkt dat voor een goed resultaat men al vele jaren moet studeren en dure programma’s moet kopen. Er bestaan vele alternatieven die gratis en eenvoudig te gebruiken zijn. Alleen kent men die niet altijd en weet men niet hoe ze te gebruiken. In deze cursussen leer je de knepen van het vak om snel al fantastische foto’s te creëren.

fotograferen en bewerken met smartphone en tablet

Het fotograferen en bewerken van je foto’s met je smartphone en/of tablet kan je niet meer weg denken. Bijna iedereen heeft zo’n toestel en daardoor ook altijd een goede camera bij zich. De mogelijkheden zijn daarbij ook nog eens enorm uitgebreid. Er zijn zo veel applicaties waarmee je je foto’s kan bewerken en de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Met een paar klikken heb je meteen een prachtige foto die je met iedereen kan delen.

analoge fotografie

Velen zijn het al wat vergeten, maar nog niet zo lang geleden was fotograferen een tijdrovende bezigheid. De analoge fotografie kon niet meteen op tegen de snellere digitale fotografie. En toch, sinds kort is de analoge fotografie terug. Men herontdekt de kwaliteit van de foto’s, het ambacht  en het werken in de donkere kamer.