fototentoonstellingen

Wat maakt een fototentoonstelling zo bijzonder?

Op een bepaald moment is het een uitdaging te fotograferen wetende dat je foto’s nadien tentoongesteld zullen worden. Niet iedereen kan of wil dat doen. Als je bepaalde thema’s of doelgroepen via fotografie aan bod kan laten komen en zij zelf hun verhaal kunnen vertellen, dan is dat al heel wat.

tentoonstelling: 6x #visies

tentoonstelling in de bibliotheek van Aartselaar van 7 mei 2022 t/m 27 mei 2022

6 fotografen volgden van januari tot eind april een professionele cursus fotografie.
Daarin werden een aantal van de belangrijkste thema’s en alle bijhorende technieken aangeleerd. Werken met statieven, creatief omgaan met belichting en leren van elkaar zorgden voor veel nieuwe inzichten door een vertrouwde lens. De laatste opdracht was een eigen fotoreeks die je in het leescafé van de bibliotheek kan ontdekken.

Deelnemende fotografen: Bart De Rijke, Benedicte Willaert, Kay Hargie, Vera De Groof, Robbe De Brouwer, Rachel Hellemans
begeleiding: Vera Cammaer

Aartselaar werkte tijdens het traject erg inspirerend voor de fotografen. Tijdens de tentoonstelling vind je verspreid in de bib enkele leuke foto’s Heb je een idee waar deze gemaakt zijn?

Het antwoord van de bijhorende QR-code vind je hier.

tentoonstelling: Utopolis Aarschot

CC Gasthuis, 19/09/2021 t/m 24/10/2021

Utopolis, of hoe kan je de stad en haar grote omgeving op een bijzondere manier in beeld brengen?

Na een fotografische ontdekkingstocht door Aarschot hebben de verschillende fotografen elk op hun eigen manier een andere visie op Aarschot in beeld gebracht. De 6 fotografen hebben dit gerealiseerd door het bewerken van foto’s, door eigenzinnige legendes te doen herleven of door bekende plekken en standbeelden in een heel ander kader te plaatsen. Utopolis Aarschot is dan ook een unieke fototentoonstelling met verrassende foto’s die Aarschot een ander zicht geven.

tentoonstelling: Verborgen Parels

CC De Werf, 14/06/19 tot 27/09/19

De laatste tentoonstelling in de reeks van 5x Aalst in de kijker heeft als thema: Verborgen parels. Het fotograferen in Aalst levert altijd mooie foto’s op, maar deze zijn soms ook voorspelbaar. Het zijn immers meestal de bekende plekken die in beeld worden gebracht. Met deze tentoonstelling willen we tonen dat Aalst heel wat verborgen parels heeft waar men onachtzaam aan voorbij loopt.

Laat je dus verrassen door bijzondere foto’s van bekende en minder bekende plekken in Aalst door elke fotograaf op een eigen en bijzondere manier in beeld gebracht.

lees meer: Verborgen Parels

tentoonstelling: Kronos

CC De Werf, 08/04/19 tot 29/05/2019

De tijd vliegt, de tijd bepaalt ons leven, chronologisch, van minuut tot minuut, van seconden tot uren, dagen die voorbijsnellen, alsmaar sneller… In deze tentoonstelling brengen we de tijd in beeld. Niet vermoedend dat de tijd zo veelzijdig kan zijn.

Van de hand des tijds tot het trachten vastgrijpen van de tijd, tot het verliezen in wachten en verwachten, klokken die ons telkens weer confronteren met wat al voorbij is.

lees meer: Kronos

tentoonstelling: Utopolis

CC De Werf, 23/02/19 tot 31/03/2019

Hoe veranderen en evolueren de stad en onze samenleving?  Hoe zou het anders kunnen? Verandering is een feit. Hoe meer mensen, hoe meer er gebeurt, hoe meer de stad uitdeint en een andere vorm aanneemt. Niets staat stil. Samenleven… hoe doen we dat concreet en wat is het effect op onze omgeving? Rond deze vragen werd de fototentoonstelling Utopolis opgebouwd.

Lees meer:  Utopolis

tentoonstelling: Staatsieportret

CC De Werf, 15/12/2018 tot 17/02/2019

De vraag: Wie verdient er een staatsieportret?, werd het centrale thema voor het tweede luik van 5 x Aalst in de kijker.

Uit de diverse nominaties met mooie en hartverwarmende verhalen hebben we 14 bijzondere mensen geselecteerd om te portretteren. Meestal zijn ze op achtergrond heel actief bezig en lopen ze liefst zo weinig mogelijk in de kijker. Hun inzet en werk staat steeds op de eerste plaats.

Daarom verdienen ze het om zelf in de kijker gezet te worden in een staatsieportret waarbij hun specifiek doel mee in beeld komt.

Lees meer: Staatsieportret

tentoonstelling: kleurrijk Aalst 

CC De Werf, 27/10/18 tot 06/12/2018

Al een aantal weken zijn 6 fotografen intensief aan het fotograferen in Aalst. Hun doel: een uniek beeld van de diversiteit van Aalst.

Lees meer: kleurrijk Aalst

tentoonstelling: fotoproject Ruelenspark

LDC Ruelenspark, 13/11 t.e.m. 5/01/2018

Veel mensen vermoeden niet dat achter de drukte van de Naamsepoort, de steenweg en de vesten zich een kleine groene oase bevindt. Insiders weten de weg om zo via kleine wegen door het groene park naar huis te wandelen of te fietsen. In het midden van dit park bevindt zich het Ruelenspark met zowel serviceflats als een Lokaal Dienstencentrum.

Het fotoproject Ruelenspark toont deze unieke locatie. Vijf fotografen hebben elk één idee over deze locatie uitgewerkt.

Lees meer: fotoproject Ruelenspark

tentoonstelling: tentoonstelling Onderweg

CC De Werf, tentoonstelling van 03/02 t.e.m. 20/05/2017

Iedereen is altijd onderweg. Van de ene kant van de stad naar de andere kant. Onderweg met de bus of de trein, langs huizen, als toerist naar verre landen of gewoon dichtbij… De redenen om onderweg te zijn, zijn bijna onuitputtelijk.

Lees meer: tentoonstelling Onderweg

  • mag ik binnen komen?


Voorbereiding van de fototentoonstelling Verborgen Parels: