fototentoonstellingen

Wat maakt een fototentoonstelling zo bijzonder?

Op een bepaald moment is het een uitdaging te fotograferen wetende dat je foto’s nadien tentoongesteld zullen worden. Niet iedereen kan of wil dat doen. Als je bepaalde thema’s of doelgroepen via fotografie aan bod kan laten komen en zij zelf hun verhaal kunnen vertellen, dan is dat al heel wat.

tentoonstelling: Staatsieportret

CC De Werf, 15/12/2018 tot 17/02/2019

De vraag: Wie verdient er een staatsieportret?, werd het centrale thema voor het tweede luik van 5 x Aalst in de kijker.

Uit de diverse nominaties met mooie en hartverwarmende verhalen hebben we 14 bijzondere mensen geselecteerd om te portretteren. Meestal zijn ze op achtergrond heel actief bezig en lopen ze liefst zo weinig mogelijk in de kijker. Hun inzet en werk staat steeds op de eerste plaats.

Daarom verdienen ze het om zelf in de kijker gezet te worden in een staatsieportret waarbij hun specifiek doel mee in beeld komt.

Lees meer: Staatsieportret

tentoonstelling: kleurrijk Aalst

Al een aantal weken zijn 6 fotografen intensief aan het fotograferen in Aalst. Hun doel: een uniek beeld van de diversiteit van Aalst. Lees meer: kleurrijk Aalst

tentoonstelling: fotoproject Ruelenspark

LDC Ruelenspark, 13/11 t.e.m. 5/01/2018

Veel mensen vermoeden niet dat achter de drukte van de Naamsepoort, de steenweg en de vesten zich een kleine groene oase bevindt. Insiders weten de weg om zo via kleine wegen door het groene park naar huis te wandelen of te fietsen. In het midden van dit park bevindt zich het Ruelenspark met zowel serviceflats als een Lokaal Dienstencentrum.

Het fotoproject Ruelenspark toont deze unieke locatie. Vijf fotografen hebben elk één idee over deze locatie uitgewerkt.  Lees meer: fotoproject Ruelenspark

tentoonstelling: tentoonstelling Onderweg

CC De Werf, tentoonstelling van 03/02 t.e.m. 20/05/2017

Iedereen is altijd onderweg. Van de ene kant van de stad naar de andere kant. Onderweg met de bus of de trein, langs huizen, als toerist naar verre landen of gewoon dichtbij… De redenen om onderweg te zijn, zijn bijna onuitputtelijk. Lees meer: tentoonstelling Onderweg


Voorbereiding van de fototentoonstelling Onderweg: