tablet- en smartphone fotografie

Het fotograferen en bewerken van je foto’s met je smartphone en/of tablet kan je niet meer weg denken. Bijna iedereen heeft zo’n toestel en daardoor ook altijd een goede camera bij zich. De mogelijkheden zijn daarbij ook nog eens enorm uitgebreid. Er zijn zo veel applicaties waarmee je je foto’s kan bewerken en de mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Met een paar klikken heb je meteen een prachtige foto die je met iedereen kan delen.

Mooie foto’s maken met een smartphone

Ben je in het bezit van een smartphone dan kan je daar heel mooie foto’s mee maken. Veel heb je niet nodig, want alles is aanwezig in de camera van je smartphone. Wat men niet altijd weet is dat daar heel wat interessante instellingen bij aanwezig zijn waar je misschien nog geen gebruik van maakt. Als je weet waar die voor dienen, zullen je foto’s nog veel mooier zijn. Deze workshop leert je die instellingen gebruiken om nog mooiere foto’s te maken.

Deze workshop bestaat uit één les.

Portretten maken en mensen fotograferen met een smartphone

Velen kunnen een foto maken met een smartphone maar met wat moet je allemaal rekening houden als je mensen wil fotograferen? Er is niet alleen de belichting, het scherpstellen, het al dan niet gebruiken van een flits, maar ook de compositie of hoe iemand laten poseren. De workshop laat je toe te oefenen en te leren kijken naar hoe je mensen moet fotograferen. Theorie en praktijk wisselen elkaar af.

Deze workshop bestaat uit twee lessen of één dag.

Landschappen en natuurfoto’s maken met een smartphone

Natuurfoto’s maken is niet alleen een rustgevende maar ook een heel uitdagende manier van fotograferen. Niet alleen is de natuur heel divers, ze verandert ook voortdurend. In de natuur kan je prachtige landschappen zien, verrassende luchten, de perfecte bloemen en insecten. Met enkele gerichte instellingen van je smartphone kan de natuurfotograaf i n je helemaal tot bloei komen. In deze workshop gaan we op stap en brengen al die kennis in de praktijk.

Deze workshop bestaat uit twee lessen of één dag.

Foto’s bewerken op je tablet (en/of smartphone)

Om je foto’s te bewerken op een tablet (en/of smartphone) heb je niet veel nodig. Eén applicatie, die ook volledig gratis is, volstaat. Daarmee kan je ongelooflijke foto’s maken in een paar tellen. Eenmaal je weet waar al die knopjes voor dienen en welke speciale effecten er in deze ene applicatie zitten, zal je niets anders meer willen gebruiken.

Deze workshop bestaat uit één les.