praktijk & reacties

Fotouitstap 2 februari 2020

Het is altijd een uitdaging om een foto uitstap te organiseren in de winter. En zoals steeds, was deze dag niet anders. Grijs, koud, regenachtig weer. Plaats van afspraak, Brussel Zuid met wandeling naar het Vossenplein, Marollen en Vorst en een bezoek aan de tentoonstelling van Francesco Neri in Fondation A Stichting. Hieronder staat een selectie van de foto’s van Catherina Lobben, Dirk De Bruecker, Guido Uyttersprot, Karen Dormaels, Lut Uvin, Myriam Schoonjans, Vera Cammaer, Willy Huygens en Willy Verbinnen.

  • Willy Verbinnen

 


‘Een pracht van een leerkracht, zeker als ze lacht. Dit is Vera haar portret, in beeld en woord gezet. Haar oog voor kunst is heel bijzonder: een doodgewone stad wordt één en al wonder, scherp of stemmig gefotografeerd. Enthousiast heeft ze ons alles geleerd! Techniek en trukjes, maar ook inzicht in de weerkaatsing van het licht. We moesten wel in het donker noteren, wat we thuis allemaal moesten proberen: resolutie, diafragma, sluitertijd, belichtingscompensatie en isogevoeligheid. Rare cijferlogica: hoog betekent klein want, besef wel, dat het allemaal breuken zijn! Aan ieders toestel gaf ze tijd. Problemen of vragen, niets dat ze vermijdt. Een grondige analyse van onze foto’s was wel spannend: is er iets loos? Dan herhaalde ze de les met veel plezier en tekende nog eens alles helder op papier. Ze heeft een hart voor leersmart. “Stap voor stap. Het komt wel goed!” Zo hielden we moed. Mensen met een fototoestel in de hand, zijn gelukkiger, dat stond zo in de krant! Dan is het wel fijn te hebben geleerd hoe je zo’n toestel hanteert! Vera, we hebben het echt gewaardeerd!’

Bie, Aarschot CC Gasthuis, Basiscursus digitale fotografie, oktober 2019

foto: Christel Goossens


De cursus ‘fotografen delen hun geheimen’ is een korte en intensieve cursus waarbij het ontdekken van nieuwe creatieve ideeën en eventueel daarbij het ontwikkelen van een eigen visie aan bod komen.

Op de praktijkdag van deze cursus in CC De Werf (december 2019) hebben we niet alleen de fototentoonstelling van Stephan Vanfleteren bezocht in het Fotomuseum. Maar hebben nadien de koude en het grijze weer getrotseerd om prachtige foto’s te maken in moeilijke omstandigheden aan het nieuwe Havenhuis aan de dokken van de haven van Antwerpen.

Hierbij een selectie met van elke deelnemer één foto. Alle foto’s behalve één foto zijn gemaakt op de uitstap.

  • Dirk De Bruecker

‘Veel geleerd op korte tijd! Nu niet meer op automatische piloot maar met durf en de nodige kennis op de P, AV en TV stand! Bedankt voor de leerrijke lessen en leuke uitstap naar Antwerpen.

Kristel, CC Aartselaar, Basiscursus digitale fotografie, april, 2019


Fotografen in actie…

1 reply on “ praktijk & reacties ”
  1. Enkele jaren terug 3 cursussen gevolgd bij Vera in CC de werf Aalst en héél veel van opgestoken. Vera geeft telkens een zéér goede uitleg en gaat geen enkele vraag uit de weg. Maakt ook niet uit met welke camera je werkt, ze zal je steeds bijstaan wanneer je op zoek bent naar de juiste instellingen. Ook de uitstappen naar Gent, Brussel…waren telkens een leerrijke ervaring waar ik veel van opgestoken heb. Bedankt Vera dat ik nu niet meer op de automatische stand hoef te fotograferen….en dat ik nog steeds op de startpagina van je website mag liggen 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.