beeldbewerking

Bij digitale fotografie is het bewerken van je foto’s bijna niet weg te denken. Men denkt dat voor een goed resultaat men al vele jaren moet studeren en dure programma’s moet kopen. Er bestaan vele alternatieven die gratis en eenvoudig te gebruiken zijn. Alleen kent men die niet altijd en weet men niet hoe ze te gebruiken. In deze cursussen leer je de knepen van het vak om snel al fantastische foto’s te creëren.

Beheren en bewerken van foto’s met Photofiltre (Windows)

Photofiltre is een eenvoudig fotobewerkingsprogramma met zeer uitgebreide mogelijkheden. Je kan er al snel bewerkingen uitvoeren via een gemakkelijk bewerkingsmenu.  Eenmaal je dit onder de knie hebt, kan je een stap verder gaan. Het programma laat ook toe om met lagen te werken en zelfs met verschillende foto’s samen een heel nieuw beeld te creëren.

Het programma is evenwel alleen te gebruiken met Windows.

De cursus bestaat uit 4 lessen.

Een fotoalbum maken (Mac en Windows)

Er bestaan verschillende programma’s en bedrijven waar je gemakkelijk een fotoalbum kan maken. Daarbij bieden ze vele mogelijkheden van lay-outs, kleuren, lettertypes, dat je niet altijd weet wat de beste keuze is. In twee lessen gaan we een volledig album maken in één programma. We beginnen met de foto’s in te laden, kijken wat allemaal mogelijk is en tot slot bespreken we de volledige lay-out van het fotoalbum.

De cursus bestaat uit 2 lessen.

Gimp, het gratis alternatief voor Photoshop

De mogelijkheden van het gratis programma Gimp zijn zeer uitgebreid. Wat kan je er allemaal mee doen om je foto’s nog beter te maken? Met Gimp kan je meteen aan de slag. Stap voor stap worden de verschillende mogelijkheden van het programma aangeleerd. Ook het bewerken van Raw bestanden komt aan bod. Wie met Gimp kan werken, kan daarna zonder problemen ook andere programma’s gebruiken.

De cursus bestaat uit 5 lessen.

Je eigen kunstwerk in posterformaat

Heb je geen zin om een ganse cursus Photoshop te volgen? Maar je wil wel meer weten over hoe je een foto kan verbeteren of je eigen kunstwerk kan maken met enkele fotobewerkingen? Na het oefenen met voorbeeldfoto’s ga je met je eigen foto’s een creatie maken. Hierbij leer je gratis programma’s, beelden en stijlen te combineren. En die eerste postkaart wordt dan uiteindelijk een kunstwerk op posterformaat.

De cursus bestaat uit 2 lessen of 1 dag.