basiscursussen

Wat is een basiscursus?

In een basiscursus worden de basistechnieken van de fotografie op een bevattelijke manier uitgelegd. Er zijn drie basiscursussen die onderling enkele kleine verschillen hebben in inhoud en uitleg. Ze hebben wel hetzelfde doel, namelijk, met de juiste technieken, mooie foto’s kunnen maken en dit aangeleerd in enkele lessen.

Kijken, zoeken, beslissen en…

De basiscursus cursus digitale fotografie

In de basiscursus digitale fotografie leer je de basis van de fotografie. Misschien heb je al gehoord van sluitertijd, diafragma, belichting, autofocus, flitsen en vele andere instellingen. Meestal laat men die functies over aan de automatische knop van je camera. Alleen, als je echt mooie foto’s wil maken, zal je die technieken af en toe zelf moeten instellen en niet overlaten aan je camera. Maar wanneer moet je nu wat gebruiken?

In 6 lessen en één praktijk uitstap van 1 dag, leer je alles om nadien heel wat mooie foto’s te maken.

 

zoeken naar de beste foto en standpunt…

Op stap met je camera

In op stap met je camera leer je dezelfde technieken als in de basiscursus digitale fotografie maar deze worden meteen toegepast in de praktijk en op een specifiek thema. Je kan bijvoorbeeld een landschap beter fotograferen door de scherpstelling, het standpunt en de belichting te veranderen. Wil je een mooier portret maken, hou dan eens rekening met het diafragma… De technische uitleg is eenvoudig en meteen toe te passen. Afhankelijk van het tijdstip van de cursus, overdag of s’ avonds, wordt er in groep of individueel geoefend.

De cursus bestaat uit 5 lessen + 1 praktijk dag.

Basiskennis:

Een nieuwe reeks van 3 cursussen van telkens 3 uur

Basiskennis is een nieuw concept. Er zijn 3 verschillende basiskennis cursussen van telkens 3 lessen waarbij je zowel met een fotocamera als een smartphone kan aan deel nemen.

Basiskennis: Fotocamera

Tot voor kort had je alleen op fotocamera’s instellingen zoals sluitertijd, diafragma, ISO, het regelen van de belichting, resolutie, enz. Maar tegenwoordig vind je al die begrippen ook terug in de camera instellingen van smartphones. Niet iedereen weet wat deze begrippen betekenen en wat je hiermee allemaal kan doen. In deze cursus gaan we stap voor stap die technische begrippen uitleggen en meteen ook toepassen.

Basiskennis: Bewerken van foto’s

Heel veel software voor het bewerken van foto’s bestaat zowel in een App versie als voor het gebruik op een computer. Welk programma je wanneer gebruikt en wat de verschillende mogelijkheden zijn, leer je in deze cursus. Niet alleen is het handig om een programma te gebruiken waarmee je je fotobibliotheek en opslag beheert. Nadien kan je je foto’s verbeteren en klaar maken om te publiceren. En tot slot, enkele programma’s waarmee je heel creatief aan de slag kan.

Basiskennis: Creatieve fotografie

Eén maal je wat kennis hebt van de fototechniek, is het daarom nog geen garantie dat je ook mooie foto’s kan maken. In de praktijk en de verschillende keuzes die je kan nemen, maken het niet altijd gemakkelijk. In deze drie lessen wordt aangeleerd hoe je zowel mooier als meer creatief kan fotograferen. De nadruk ligt op compositie, het uitdiepen van verschillende thema’s als o.a. portret, natuur en reportage fotografie.