basiscursussen

Wat is een basiscursus?

In een basiscursus worden de basistechnieken van de fotografie op een bevattelijke manier uitgelegd. Er zijn drie basiscursussen die onderling enkele kleine verschillen hebben in inhoud en uitleg. Ze hebben wel hetzelfde doel, namelijk, met de juiste technieken, mooie foto’s kunnen maken en dit aangeleerd in enkele lessen.

Kijken, zoeken, beslissen en…

De basiscursus cursus digitale fotografie

In de basiscursus digitale fotografie leer je de basis van de fotografie. Misschien heb je al gehoord van sluitertijd, diafragma, belichting, autofocus, flitsen en vele andere instellingen. Meestal laat men die functies over aan de automatische knop van je camera. Alleen, als je echt mooie foto’s wil maken, zal je die technieken af en toe zelf moeten instellen en niet overlaten aan je camera. Maar wanneer moet je nu wat gebruiken?

Na deze cursus weet je welke instellingen te kiezen om een mooie en goede foto te maken. Op de praktijkuitstap passen we alle kennis toe.

In 6 lessen en één praktijk uitstap van 1 dag, leer je alles om nadien heel wat mooie foto’s te maken.

 

zoeken naar de beste foto en standpunt…

Fotoproject Aalst:

Er zijn heel veel onderwerpen die je kan fotograferen. Alleen stelt zich dan al snel de vraag: wat kies ik en op welke manier doe ik het? In deze cursus krijg je uitleg over verschillende onderwerpen die je meteen in de praktijk kan oefenen. We hebben het onder andere over landschap- en natuurfotografie, hoe je het best mensen kan fotograferen, compositie, sport en beweging, creatief flitsen en nachtfotografie. In de mate van het mogelijke oefenen we in de les. Dus breng zeker je eigen fotocamera mee. We eindigen met een themareeks die je zelf kiest en bouwen er een tentoonstelling mee over bijzondere plaatsen in Aalst.

Basiskennis:

Een nieuwe reeks van 3 cursussen van telkens 3 uur

Basiskennis is een nieuw concept. Er zijn 3 verschillende basiskennis cursussen van telkens 3 lessen waarbij je zowel met een fotocamera als een smartphone kan aan deel nemen.

Basiskennis: Fotocamera

Heb je een fotocamera of een smartphone met uitgebreid menu? Met beide fototoestellen kan je deze cursus volgen. Tijdens de drie lessen worden de basistechnieken uitgelegd en leer je al snel met om het even welke camera een echte fotograaf te worden!

Basiskennis: Bewerken van foto’s

Er bestaan heel wat gratis software en apps voor het bewerken van foto’s. Welk programma je wanneer gebruikt en wat de verschillende mogelijkheden zijn, is een moeilijke keuze. In deze cursus worden enkele programma’s kort uitgelegd en aan de hand van oefeningen leer je de verschillende bewerkingen kennen en op een creatieve manier te gebruiken. Zo weet je altijd hoe je een foto kan optimaliseren, welk programma geschikt is en waar je kan opslaan in een overzichtelijk bibliotheek.

Basiskennis: Creatieve fotografie

Kennis hebben van fototechniek, is geen garantie dat je ook mooie foto’s kan maken. In de praktijk en door het onderwerp zijn er verschillende keuzes die mogelijk zijn dat men niet altijd weet waar rekening mee gehouden moet worden. De verschillende thema’s die aan bod komen zijn o.a. portret, natuur, compositie en reportage fotografie.