basiscursussen

Wat is een basiscursus?

In een basiscursus worden de basistechnieken van de fotografie op een bevattelijke manier uitgelegd. Er zijn drie basiscursussen die onderling enkele kleine verschillen hebben in inhoud en uitleg. Ze hebben wel hetzelfde doel, namelijk, met de juiste technieken, mooie foto’s kunnen maken en dit aangeleerd in enkele lessen.

Kijken, zoeken, beslissen en…

De basiscursus cursus digitale fotografie

In de basiscursus digitale fotografie leer je de basis van de fotografie. Misschien heb je al gehoord van sluitertijd, diafragma, belichting, autofocus, flitsen en vele andere instellingen. Meestal laat men die functies over aan de automatische knop van je camera. Alleen, als je echt mooie foto’s wil maken, zal je die technieken af en toe zelf moeten instellen en niet overlaten aan je camera. Maar wanneer moet je nu wat gebruiken?

In 6 lessen en één praktijk uitstap van 1 dag, leer je alles om nadien heel wat mooie foto’s te maken.

zoeken naar de beste foto en standpunt…

Op stap met je camera

In op stap met je camera leer je dezelfde technieken als in de basiscursus digitale fotografie maar deze worden meteen toegepast in de praktijk en op een specifiek thema. Je kan bijvoorbeeld een landschap beter fotograferen door de scherpstelling, het standpunt en de belichting te veranderen. Wil je een mooier portret maken, hou dan eens rekening met het diafragma… De technische uitleg is eenvoudig en meteen toe te passen. Afhankelijk van het tijdstip van de cursus, overdag of s’ avonds, wordt er in groep of individueel geoefend.

De cursus bestaat uit 5 lessen + 1 praktijk dag.

De basisbegrippen van digitale fotografie

Tot voor kort had je alleen op fotocamera’s instellingen zoals sluitertijd, diafragma, ISO, het regelen van de belichting, resolutie, enz. Maar tegenwoordig vind je al die begrippen ook terug in de camera instellingen van sommige smartphones. Niet iedereen weet wat deze begrippen betekenen en wat je hiermee allemaal kan doen. In deze cursus gaan we stap voor stap die technische begrippen uitleggen en meteen ook toepassen. Zo wordt je al snel met om het even welke camera een echte fotograaf!

De cursus bestaat uit 3 lessen (bij voorkeur overdag)

en afdrukken!