basiscursussen

Wat is een basiscursus?

In een basiscursus worden de basistechnieken van de fotografie op een bevattelijke manier uitgelegd. Er zijn twee basiscursussen die onderling enkele kleine verschillen hebben in inhoud en uitleg. Beide hebben wel hetzelfde doel, met de juiste technieken, mooie foto’s kunnen maken en dit aangeleerd in enkele lessen.

Kijken, zoeken, beslissen en afdrukken…

De basiscursus cursus digitale fotografie

In de basiscursus digitale fotografie leer je de basis van de fotografie. Misschien heb je al gehoord van sluitertijd, diafragma, belichting, autofocus, flitsen en vele andere instellingen. Meestal laat men die functies over aan de automatische knop van je camera. Alleen, als je echt mooie foto’s wil maken, zal je die technieken af en toe zelf moeten instellen en niet overlaten aan je camera. Maar wanneer moet je nu wat gebruiken?

In 6 lessen en één praktijk uitstap van 1 dag, leer je alles om nadien heel wat mooie foto’s te maken.

op zoek naar de beste foto

Op stap met je camera

In op stap met je camera leer je dezelfde technieken als in de basiscursus digitale fotografie maar deze worden meteen toegepast in de praktijk en op een specifiek thema. Je kan bijvoorbeeld een landschap beter fotograferen door de scherpstelling, het standpunt en de belichting te veranderen. Wil je een mooier portret maken, hou dan eens rekening met het diafragma… De technische uitleg is eenvoudig en meteen toe te passen. Afhankelijk van het tijdstip van de cursus, overdag of s’ avonds, wordt er in groep of individueel geoefend.

De cursus bestaat uit 5 lessen + 1 praktijk dag.