about

foto exit?

Al vele jaren organiseert Vera Cammaer fotocursussen, tentoonstellingen en artistieke projecten met verschillende doelgroepen.  Het aantal cursussen is in de jaren zeer uitgebreid. Maar ook zijn er de laatste jaren heel wat fototentoonstellingen bij gekomen meestal opgebouwd rond een centraal thema. De foto’s zijn gemaakt door de deelnemers die waar nodig leren fotograferen of hun fototechnieken verder uitbreiden. Het beoogde resultaat is om mooie en betrokken foto’s te tonen in een bijzondere omgeving.

EXIT vzw?

EXIT vzw is ontstaan uit een experimenteel artistiek project. De doorbraak van het internet in 1995 was voor ons het begin om de wereld eens met andere ogen te bekijken. Het experimenteren tussen wat toen nog een onderscheid was tussen de virtuele en de werkelijke wereld, was baanbrekend. Het opzetten van die projecten deden we na de werkuren met veel inzet. ‘The EXIT-Project’ in 1999 was zeer succesvol en te zien in culturele centra als Leuven, Tienen, Brussel, Turnhout, Antwerpen, Heusden-Zolder en Gent.  Kunstenaars toonden voor de eerste keer hun werken zowel in een werkelijke tentoonstellingsruimte als in een virtuele wereld. Nadien volgde ‘2001, a text odyssey’ in 2000 waarbij de werken tentoongesteld werden in de bibliotheken van Leuven; Turnhout; Knokke-Heist en Lier. Tezelfdertijd liep online een text-odyssey waarvan Peter Verhelst het eerste deel geschreven had. Iedereen kon in die virtuele structuur zijn eigen verhaal en tekst toevoegen.

Sinds februari zijn we spijtig genoeg gestopt met de vzw. De jaren met Corona hebben een te grote impakt op onze werking. Vanaf dan is het Vera Cammaer die de werking verder zet.

Vera Cammaer?

Afgestudeerd als fotograaf met als specialiteit dans- en theaterfotografie, kwam ik in de culturele wereld terecht. Daar ondervond ik al snel dat ik mij meer thuis voel in een creatieve en uitdagende omgeving. Na enkele jaren gewerkt te hebben voor De Kunstbank vzw en na een extra jaar Culturele Studies, besloot ik mij volledig toe te leggen op het geven van fotocursussen en het begeleiden van artistieke projecten en tentoonstellingen. Na al die jaren doe ik dit nog steeds met evenveel plezier.